(ENGLISH BELOW PHOTOS)

Ahoj všichni !

Blíží se konec semestru a hodně lidí se rozjíždí domů nebo na různé pracovní stáže. Mě nevýjimaje. Takže je to také období rozlučkových večeří a rozlučkových dezertů:) mrkvový dort je neuvěřitelně vláčný  a pokud ho nesníte na posezení, je skvělý i další den. Snad se u zdobení  pobavíte jako my, když jsme ve třech  kreslili mrkvičky. Nechte se inspirovat:

Ingredience
Těsto: 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku oleje, 2 hrnky hnědého cukru (lze nahradit medem), špetka vanilkového prášku, 2 hrnky mouky, 2 lžičky kypřící sody, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky skořice, 3 hrnky nastrouhané na hrubo mrkve, 1 hrnek vlašš.ořechů 
Poleva: 500g Philadelphie, 2 hrnky cukru moučka, 1 lžička vanilk.prášku, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce másla

Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkou. Přidejte postupně všechny zbylé přísady, nakonec mrkev a ořechy. Těsto bude dost hutné. Přesuňte do formy a pečte hodinu na 180°. 
Na polevu smíchejte všechny ingredience. Po vychladnutí naneste polevu buď jen nahoru nebo i doprostřed a ozdobte. Mrkvičky jsem dělala z cukrového másla - našlehejte kousek másla s moučkovým cukrem a kapkou citronu, obarvěte potravinářským barvivem a cukrářským sáčkem kreslete. 

Dobrou chuť!

Tady je dortík z půl dávky v plné kráse:



Hello everyone!

Soon there is the end of this semester and people are going home or for internships abroad. Including me:) And fortunately is it also time of goodbye dinner and desserts:) Carrot cake was one of these and this cake is super moist and good. I hope you will enjoy frosting as we did.

Ingredients:
Dough: 4 eggs, 1 and1/4 cups oil, 2 cups brown sugar, pinch of vanilla powder, 2 cups of flour, 2 tea spoons of soda, 2 teaspoons of baking powder, 1/2 teaspoon of salt, 2 teaspoons of cinamon, 2 cups of grounded carrot, 1 cup of walnuts
Topping: 500g Philadelphia, 2 cup of powder sugar, 1 teaspoon of vanilla esence, juice from 1 lemon, 2 spoons of butter

Beat eggs with sugar and vanilla powder and add all other ingredience, lastly carrot and walnuts. The dough should be quite dense. Put into baking form and bake for an hour at 180°.

For the topping mix all ingrediences together. After the cake is cool, put it either only on the top or cut the cake in middle and spread into two layers. The small carrot are made out of butter frosting - mix butter with powder sugar and a bit of lemon juice and colouring. The cake on the picture is from 1/2 batch.