Tahle buchta se původně jmenuje buchta snů, ale protože tady už jednu takovou máme, tak jsem ji přejmenovala. I když jsou všechny naše moučníky snové, nemůžou se tak všechny jmenovat. Takže prvenství necháme Buchtě snů původem z Dánska.

Ingredience: 5 vajec, 250g cukru, 1 vanilkový cukr, 100ml vlažné vody, 100 ml oleje, lžička prášku do pečiva, 250g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, pudink ze dvou sáčků - tzn na litr mléka, zakysaná smetana 400ml, granko na ozdobu

Postup je následující:
Vyšleháme sníh z 5 bílků a uvaříme pudink. Utřeme 5 žloutků, cukr, vanilkový cukr a vlažnou vodu. Smícháme s olejem a přidáváme, prášek do pečiva a mouku. Nakonec zašleháme šleháme sníh z 5 bílků.
Půlku těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, do zbylé poloviny přidáme kakao, nalijeme na světlé těsto. Na syrové! těsto po lžících dáme uvařený horký pudink.
Pečeme na 180 stupňů, mé troubě to trvalo skoro 30 minut. Kontrolujte špejlí. Na horkou buchtu rozetřete 2 zakysané smetany a posypeme grankem a dáme vychladit.




This cake had originally the same name as we have already used on this blog - dream cake. I know that all our cakes are just dream but to keep it simple, we renamed this one. So it became Cake with custard topping. The original dream cake is the one from Denmark
Ingredients:5 eggs, 250g sugar, vanilla essence, 100ml water, 100ml oil, tea spoon of baking powder, 250g flour, 2 spoons of cocoa, custard(pudding) from 2 packages - 1l of milk, 400ml creme fraiche, cocoa

How to bake it
Start with cooking the custard. Then whsk 5 egg yolks, vanilla sugar and warm water. Add oil and gradually add flour with baking powder. Whisk egg whites and add to the mixture. 

Half of the dough put in the baking form with baking paper and to the second half add cocoa to make it colourful. Out it on the bright dough and also put the cooked custard on the dough. First then bake in preheated oven on 180°C around 30 minutes. 
Spread creme fraiche on the hot cake and sprinkle with cocoa. Let it cool and enjoy!