(ENGLISH BELOW)

Hledáte snadný a skvěle vypadající moučník na víkend? Jste na správném místě!

Potřebujete: 250g hladké mouky, 1 vejce, 35g cukru, 65ml mléka, 15g másla, 15g kvasnic, špetka soli
Začněte tím, že si připravíte kvásek - ohřejte mléko, přidejte cukr a kvasnice a nechte nakynout. Mouku, rozpuštěné máslo, vejce a špetku soli si smícháme v misce, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě minimálně hodinu vykynout.

Poté si těsto rozdělíme na 4 části a rozválíme podle talíře. Každý plát těsta potřeme nutellou a můžete posypat nakrájenými vlašskými ořechy podle chuti. Naskládáme na sebe a doprostřed dáme skleničku, abychom měli rovnoměrný střed. Nařežeme 16 cípů a vždy dva stočíme k sobě. Podle fotky:)

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

Alternativní náplň: Skořice s máslem. Mňam!



Are you looking for delicious and good-looking desert for weekend baking? Well you are on the right place!


Ingredients: 250g all purpose flour, 1 egg, 35g sugar, 65ml milk, 15g butter, 15g yeast, salt

Start with preparing the yeast mixture - warm milk, add sugar and yeast. Let raise. In meantime mix flour, butter,egg and salt in a bowl and add the yeast mixture. Knet until soft. Let raise for minimum an hour on warm place.

Divide the dough in 4 pieces and roll them to a circle (plate will help you to keep them same size). Spread nutella layer over the dough and you can also add chopped walnuts. Put the layers of dough on each other then place a glass in the middle so that it keeps the star symmetrical. Cut the dough into 16 slices and twist each 2 slices together. Look at the photo:)

Bake on 180 degrees until golden. Enjoy!

Alternative filling: Butter with cinnamon. Yummy!